Пошук

22.08.12

Азу по-татарськи

Вчора зробив азу по-татарськи. Ділюся рецептом. (Фотографій, на жаль, не буде.)

Отже, мені знадобилися

М’ясо (свинина, хоча татари через цілком зрозумілі причини роблять азу з іншого) ‒ 800 г.
Картопля – 5 шт. величеньких.
Цибуля – 2 шт., достатньо великі (люблю цибулю просто).
Часник ‒ 2 зубки.
Солоні огірки – 8-10 маленьких.
Томатна паста ‒ 250 г.
Сіль, перець.
Тесть, який чистив і різав картоплю. Якщо цього інгредієнта у вас немає, доведеться обійтися власними силами або шукати йому заміну.

Процес

Промиваю м’ясо. Нарізаю його соломкою, не дуже тонко, але й не дуже товсто. У казан наливаю олії, розігріваю її, закидаю м’ясо. Воно повинне обсмажитись до золотавого кольору.

Вимикаю радіо «Шансон», яке волало на всю кухню. Тесть хмуриться, але нічого не каже. Важко зітхнувши, він починає чистити картоплю.

Я тим часом займаюся цибулею: чищу й нарізаю її півкільцями. Коли м’ясо стає золотавим, додаю туди цибулю і накриваю кришкою.

А тесть уже почистив картоплю і нарізав її соломкою. Обсмажую картоплю на сковороді, аж поки продукт не буде майже готовий.

Поки картопля смажиться, перевіряю, що робиться в казані. А там уже цибуля стала м’якою, м’ясо відсотків на 80 готове. Додаю туди томатну пасту й дрібно порізані огірки. Ретельно це все діло перемішую. Накриваю кришкою, хай тушиться.

Майже готову картоплю пересипаю зі сковороди в казан, посипаю сіллю, перцем, вичавлюю часник. Акуратно все перемішую, додаю трохи кип’яченої води. Накриваю казан кришкою і залишаю на маленькому вогні хвилин на 20.

Іду курити. Тесть на радощах знову врубає улюблене радіо.

Через півгодини вся сім’я ‒ за столом на веранді. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар