Пошук

02.09.12

Паелья з курятиною

Вчора приготував національну іспанську страву – паелью. Рецептів її, кажуть самі іспанці, − кілька сотень. Я зупинився на «бюджетному» варіанті – з курятиною.

Мені знадобилися:

1 кг курячого філе;
4 гомілки;
2 великі цибулини;
оливкова олія;
томатний соус;
шафран;
сіль, чорний мелений перець і чорний перець-горошок, лаврове листя, кріп і петрушка;
рис.





Процес

Із чотирьох курячих гомілок готую бульйон. Посоливши, поперчивши, накидавши туди лаврового листя й перцю-горошку.

Кішка, розвалившись на підлозі, пильно спостерігає, чи все робиться за рецептом.



Тим часом ріжу філе на кубики.



Наливаю у казанок оливкову олію й добре розігріваю її. Потім висипаю туди шматочки філе. Починаю дрібно кришити цибулю.



Цибуля відправляється до філе. Це все діло солиться, перчиться і смажиться, аж поки філе не підрум’яниться.



Зварився бульйон. Дістаю гомілки – якраз по одній на кожного члена сім’ї. (Яна Андріївна через зрозумілі причини м’ясо поки не їсть.)



До філе й цибулі додаю рис, добре перемішую. Потім заливаю бульйоном. Після цього додаю томатний соус, , посипаю шафраном, знову перемішую і накриваю кришкою. Паелья кипить на великому вогні хвилин 5. Потому зменшую вогонь до майже мінімального й залишаю «доходити» хвилин на 20.

Наприкінці процесу додаю дрібно покришену зелень. В оригінальному рецепті цього немає. Але я подумав, що не завадить, і, судячи з реакції домочадців, не помилився.



На жаль, немає фотографій готової страви. Але, повірте на слово, під 50 грамів холодної горілки вона пішла, як діти в школу. Заношу до списку улюблених (там уже є шашлики по-азербайджанськи, узбецький плов, український борщ і ще багато чого).

1 коментар: